”Så det är häftigt att få stå som vinnare”-Anders Södergren vann ”Mästarnas mästare”

Kampen stod mellan Anders Södergren och Carolina Klüft i finalen av ”Mästarnas mästare”.

Det blev Södergren som gick segrande ur striden.

– Det är riktiga vinnarskallar man tävlar mot som lyckats ganska bra på annat håll. Så det är häftigt att få stå som vinnare, säger han till Nöjesbladet.

Carolina Klüft: ”Vore ingen tävlingsmänniska om jag stod och jublade”

Det blev en oerhört jämn säsongsfinal i SVT:s ”Mästarnas mästare” och det stod mellan längdskidåkaren Anders Södergren, 41, och friidrottaren Carolina Klüft, 35, i mästarduellen.

– Jag såg väl egentligen Klüft som den största utmaningen innan vi ens hade träffats och börjat tävlat mot varandra. Så det var väl inte helt oväntat att det var hon i final, säger Södergren till Nöjesbladet.

Men det blev längdskidåkaren och OS-guldmedaljören som slutligen tog hem segern i ”Mästarnas mästare” 2019.

– Det är riktiga vinnarskallar man tävlar mot som lyckats ganska bra på annat håll. Så det är häftigt att få stå som vinnare, säger han.

I programmet hyllas han av Carolina Klüft sin vinst.

– Han är helt fantastisk och grym på alla sätt. Jag känner mig stolt som tvåa och att bli besegrad av en grym mästare. Jag kommer att vara nöjd över min andraplacering någon gång framöver. Men jag vore inte en tävlingsmänniska om jag stod och jublade över en andraplats just nu.

Även om alla var kompisar så menar Anders Södergren att det var tävling redan från dag ett.

– Man ville ju hela tiden vara med i toppen för att undvika nattduellerna. Det var väldigt avslappnat och skön stämning mellan tävlingarna men sen så small det till och alla fokuserade när det väl gällde. Då gjorde alla sitt bästa, det är inte snack om det, säger han.

– Det jobbiga för mig var inte uthålligheten. Jag tycker att det svåra och tuffa låg i att lösa vissa kluriga utmaningar.

Hur rankar du vinsten i ”Mästarnas mästare”?

– Det går inte att jämföra med det man satsat på elitmässigt men det är en kul seger. Det är ju inget man tränat på innan och väldigt varierande tävlingsformer. Det visar att man inte bara är bra på en sak så jag rankar den högt.

Inspelningarna av programmet skedde i somras men det har inte varit något större problem för Södergren att hålla tyst om segern.

– Jag berättade inte ens för min fru att jag vunnit. Det gjorde jag först när jag fick finalavsnittet skickat till mig för en vecka sedan. Hon visste att jag inte åkt ut först, eftersom jag var borta så länge. Men hon ville inte veta för det är inte så kul att se det på tv om man vet hur det ska gå, säger han.

Nu när du får berätta – hur kommer du fira vinsten?

– Jag får fira i min ensamhet. Jag kommer sitta på ett flygplan på väg ner till Stockholm samtidigt som programmet sänds för jag ska vara med i morgonsoffan i morgon bitti.

Men priset kommer väl få en hedersplats bland OS- och VM-medaljer?

– Alla medaljer jag har ligger nerpackade i lådor och jag har inget framme. Det är inte riktigt min grej. Men det är klart att priset ska få en hedersplats. Jag får hitta något bra ställe. Men först måste jag få priset. De kommer väl skicka det till mig på posten.

I finalprogrammet tävlade även orienteringsstjärnan Marita Skogum, 58, och hockeymålvakten Kim Martin, 33, innan de slogs ut i deltävlingarna.

”Mästarnas mästare” visas i SVT1 och på SVT Play.

Share