”Jag vill bara uppmana alla …”: här är Jenny Strömstedts vädjan

Jenny Strömstedt valde att polisanmäla näthataren.

Nu avslöjar hon att förundersökningen lagts ned.

– Det hot jag fick var saftigt men gick inte att spåra, skriver hon på Instagram.

Hot och hat är dessvärre inget ovanligt idag när det kommer till sociala medier. Jenny Strömstedt är en av alla som har personliga erfarenheter av detta. På sin Instagram berättar hon nu att hon tidigare valt att polisanmäla en händelse.

Hon har har publicerat en bild på ett dokument där man kan se att anmälan gäller olaga hot mot kvinna, vilket ska ha skett på internet i början av april.

Strömstedt om polisanmälan: Det hot jag fick var saftigt

Dessvärre har förundersökningen lagts ned, berättar Strömstedt.

– Näthatet är en verklighet för de flesta som befinner sig i sociala medier. För mig också. Det hänger dock nästan alltid ihop med att jag skriver eller pratar om feminism (som handlar om att både män och kvinnor ska kunna få friheten att välja sina liv och få samma utrymme), skriver hon på Instagram.

– Jag visar inte det här beslutet om nedlagd förundersökning som kom idag som en kritik mot polisen. Det hot jag fick var saftigt men gick inte att spåra.

View this post on Instagram

Näthatet är en verklighet för de flesta som befinner sig i sociala medier. För mig också. Det hänger dock nästan alltid ihop med att jag skriver eller pratar om feminism (som handlar om att både män och kvinnor ska kunna få friheten att välja sina liv och få samma utrymme). Jag visar inte det här beslutet om nedlagd förundersökning som kom idag som en kritik mot polisen. Det hot jag fick var saftigt men gick inte att spåra. Jag vill bara uppmana alla som får hot på nätet att anmäla dem så att de syns i statistiken, så att det blir tydligt vilka krafter som varje dag vill tysta röster för rättvisa med hot om våld. En shoutout också till alla systrar därute som drabbas värre än jag och som inte har en arbetsgivare som stöttar när trollen letar sig in i det mest privata och sprider sin svarta stinkande dynga. 🐖💨Tusen miljoner ❤️ till er. #näthat #polisanmälan #nätkärlek

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

Med sitt inlägg vädjar nu Jenny Strömstedt till andra att göra samma sak. Att polisanmäla.

– Jag vill bara uppmana alla som får hot på nätet att anmäla dem så att de syns i statistiken, så att det blir tydligt vilka krafter som varje dag vill tysta röster för rättvisa med hot om våld.

En shoutout också till alla systrar därute som drabbas värre än jag och som inte har en arbetsgivare som stöttar när trollen letar sig in i det mest privata och sprider sin svarta stinkande dynga.

Hon avslutar inlägget med att skicka ”tusen miljoner hjärtan” till alla som drabbats.

Jenny Strömstedt om tidigare hot: Ville slå ett slagträ i huvudet på mig

Jenny Strömstedt har tidigare berättat om hoten hon fått ta emot. I Nyhetsmorgon 2017 berättade hon om en man som hört av sig.

– Han ville slå ett slagträ in huvudet på mig för att jag var så korkad, sa Jenny Strömstedt i programmet.

Hot och hat är helt oacceptabelt. Bra att du står på dig Jenny! Dela gärna för att vi ska få ett slut på det här!

Share